Cellacare Rhizocast Classic Duim T2 Links 137946

Op bestelling

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Cellacare Rhizocast Classic is een orthese voor de pols en de duim voor het immobiliseren in twee bewegingsrichtingen. Het maakt een immobilisatie van het zadel- en basisgewricht van de duim mogelijk.

Gebruik
  1. Open alle vier klittenbandsluitingen. Let erop dat de banden niet uit de gespen schuiven. Steek de hand en de duim zodanig in de orthese dat de duim in de daarvoor bestemde uitsparing zit.
  2. Sluit de over de hand lopende band waarbij u deze verder door de gesp trekt en deze in tegengestelde richting op de orthese vastzet met behulp van de klittenbandsluiting. Herhaal deze procedure met de band die zich op de onderarm bevindt.
  3. Trek de grote band over de pols en zet deze op de orthese vast met behulp van de klittenbandsluiting.
  4. Trek de kleine band om de duim en zet deze op de orthese vast met behulp van de klittenbandsluiting.
  5. Controleer of de orthese en de banden goed zitten en corrigeer eventueel de druk door de trekkracht aan te passen. Wij raden aan de spalken individueel door een vakman te laten aanpassen om een optimale pasvorm van de orthese te bereiken.
Samenstelling

polyamide, polyester, polyurethaan, katoen, polyacetaal, aluminium

Indicatie

immobilisatie bij:

  • posttraumatische of postoperatieve toestanden van de pols, het basis- en/of zadelgewricht van de duim, en bij ulnaire bandletsels ('skiduim')
  • degeneratieve veranderingen van het basis- en/of zadelgewricht van de duim (scapho-trapezio-trapezoid-artrose, rhizartrose)
  • ontstekingstoestanden van het peesapparaat van de hand (tendovaginitis)
  • beginnend carpaaltunnelsyndroom (CTS)
Gegevens
CNK2400901
FabrikantenLohmann & rauscher
MerkenCellacare